Obsah
Pece na pizzu
Připravit dobré jídlo pohodlným a bezpečným způsobem a přitom se vrátit k základům kulinářské tradice za použití ohně? Tento hlavolam můžete snadno vyřešit použitím moderních a přitom tradičních pecí na dřevo. Pokrmy připravené v peci spalující dřevo mají nesrovnatelně lepší a výraznější chuť než jídlo připravené v klasické plynové či elektrické troubě. Navíc je příprava v pecích na dřevo úsporná a ekologická. V pecích na dřevo se nemusejí připravovat jen pizzy, ale i zapékané těstoviny, maso, ryby, zelenina, chleba, koláčky apod. Nabídka obsahuje pece různých velikostí, od pecí na domácí použití až po pece profesionální.
Konstrukce pecí Alfa Caminetti vychází z tradičního způsobu pečení, za použití otevřeného ohně v prostoru topeniště. Energie uvolněná palivem se akumuluje na vnitřních stranách pece. Rozehřáté, klenuté jádro odevzdává rovnoměrně sálavé teplo na pečící desku a spolu s aroma přítomného dřeva dodává pokrmu výslednou "nezaměnitelnou chuť
Pece jsou sestavovány z několika kusů, obdobně jako stavebnice.
Vyžaduje odkouření přes komínové těleso.
Sestavený skelet pece se usazuje na vyvýšenou podezdívku, která plní i funkci izolační bariéry proti úniku tepla spodní deskou pece.
Horní část pece je uzavřená několika vrstvami izolačních rohoží, které jsou doplněny krycím pláštěm.
Vyhotovená pec musí splňovat dva základní kvalitativní parametry. Jedná se o estetické provedení celku, který by měl vhodným způsobem doplňovat okolní interiér a dalším je funkčnost pracovního prostoru. Dodávané výrobky se rozlišují podle způsobu použití na typy v provedení do restaurací (Profi-Spezial Pizzeria) a umístění v domácnostech ( Hobby).
Dodávka těchto pecí v profi provedení je předmětem zakázky na klíč. Nabídce předchází posouzení místa instalace, ověření stavu odkouření a představa investora o výsledné podobě díla.